NIEUWE HEERSERS ZAWPENSE BEEG

Op zaterdag 11 januari werd in de Zawpensetempel Oos Hoes de nieuwe Prins van het Zawpenserijk bekend gemaakt. Nadat de jubileumhoogheden Prins Rik I en Prinses Maud hun afscheidswoord tot de aanwezige Zawpense hadden gericht startte een spectaculaire prinsuitroeping, waarbij de populaire Spaanse Netflix serie La Casa de Papel de basis vormde voor een spannend toneelstuk.

Theo Mostert werd tot Iërezawpens 2020 benoemd, dit o.a. vanwege zijn inmiddels 44 jaar lidmaatschap van de raad van 11 van de Zawpense en verzorging van ‘Extra Light’ bij 1001 evenementen (Prinsenuitroeping, Beegter Aovende, 11 van de 11, Oktoberfest Sittard, etc.).

Het nieuwe Seniorenprinsenpaar (als opvolgers van Bert en Leida Wessels) is Thei en Lyan Scheurs.

Thei is werkzaam als ambtenaar bij de gemeente Landgraaf. Lyan is directeur van openbare basisschool de Kring in Genhout en van basisschool Spaubeek in Spaubeek. Thei en Lyan zijn het 1e seniorenpaar van “jongerenvereniging Allemaol Kwatsj”, waarmee ze al ruim 30 jaar de optocht in Grevenbicht lopen. Vastelaovend vieren zit het seniorenpaar in het bloed. De ouders van Thei, Sjeng en Truus Schreurs, zijn seniorenprinsenpaar geweest in 1984 en de opa en oma van Lyan, Wiel en Lisa Jennen, in 1989.

Tenslotte werd Roy Hendrix uitgeroepen tot de 45ste Prins van VV de Zawpense; hij werd bevrijd na een spectaculaire kidnapping en zal gaan regeren onder het motto van 2020: Wat ’n laeve!

Prins Roy I zal gaan regeren samen met zijn Prinses Sonja. Prins Roy I is actief bij Zaate Hermenie De Roepoepers en tijdens het boksen sparringspartner van oud Prins Eric II. De Prins is in het dagelijkse leven fysiotherapeut bij Fysiofit Ghijsen in Nuth. Prinses Sonja werkt als stewardess bij KLM en vliegt hiermee de hele wereld over. In haar vrije tijd is ze druk in de weer met hun kinderen Julie en Bas.

Op zondag 12 januari vond de kènjermiddig plaats. Hier vormde een klaslokaal het decor voor de uitroeping van het nieuwe Jeugdprinsenpaar. De nieuwe jeugdige heersers zijn Jeugdprins Joris (Driessen) en Jeugdprinses Saar (Luik). Zij gaan dit jaar voorop in de vastelaovend voor de Beegse jeugd.

Saar gaat in Maaseik naar basisschool de Boomgaard, speelt klarinet bij de Koninklijke Harmonie Aurora en zit op turnen.

Joris gaat naar basisschool de Kingbeek in Grevenbicht, is lid van Schutterij ’t Heilig Kruis, judoot bij EJC Grevenbicht, fietst graag op zijn mountainbike bij WCL Bergklimmers en als er nog tijd over is gaat hij snorkelen/duiken bij duikclub de Robben in Sittard.

Alle hoogwaardigheidsbekleders zullen recipiëren op 15 februari aanstaande en wel in de Zawpensetempel Oos Hoes. De aanvangstijd is 18.33 uur!!

De dag daarna, op 16 februari vanaf 14.11 uur, vindt in Oos Hoes de seniorenmiddag plaats, waarbij Seniorenprinsenpaar Thei en Lyan zich zullen presenteren aan de senioren uit het Zawpenserijk. Seniorenbond Levensvreugd zorgt in samenwerking met VV de Zawpense voor een mooie middag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*