Solidariteitsmaaltijd op 12 maart 2020

Op donderdagavond 12 maart organiseert het CAP voor de 21e keer de jaarlijkse solidariteitsmaaltijd. De opbrengst van de avond gaat naar  Stichting Jambo Hakuna Matata (JHM). Stichting Jambo Hakuna Matata ondersteunt en initieert sinds 2007 lokale initiatieven op het gebied van wonen, onderwijs en zorg voor de minst bedeelde kinderen in de omgeving van Nyeri in Kenia. In allerlei projecten zet de stichting zich actief in voor de rechten van het kind. Zo wordt er o.a. gewerkt aan basisscholen, een technische school en een hospice. Daarnaast beheert de stichting het zogeheten Jambo Rescue Home, een woonvoorziening waar kinderen permanent en/of tijdelijk onderdak vinden. Een rolstoel- en timmerwerkplaats zijn in aanbouw. Tevens is er aandacht voor de kinderen van ouders in detentie. Gemiddeld vier keer per jaar is een vertegenwoordiger van de stichting ter plaatse om projecten op te starten, lopende projecten te begeleiden en/of af te sluiten.

Op 12 maart eten we een eenvoudige maaltijd zoals mensen in Kenia doen. Vervolgens maken we kennis met vertegenwoordigers van Stichting Jambo Hakuna Matata. Zij vertellen ons meer over de projecten van de stichting en laten ons zien waar de opbrengst van de maaltijd aan bij zal dragen.

De solidariteitsmaaltijd wordt gehouden in het restaurant van Zorgcentrum Aldenhof, Campus 1 in Born. We vragen een minimale bijdrage van € 8,00 (kinderen en jongeren € 4,00) om deel te nemen aan de maaltijd. De avond duurt van 19.00 tot uiterlijk 21.30 uur. Vanaf 18.30 uur is de ruimte beschikbaar. Opgeven liefst voor 8 maart bij Corine (smitscorine@hotmail.com, 06-12384253) of bij Fransien (fransienvdbeek@home.nl, 06-13551984).

Bent u verhinderd, maar wilt u wel een bijdrage overmaken, dan kan dat op

NL53RABO 014.44.30.452, t.n.v. JP CAP Born, o.v.v. Stichting Jambo Hakuna Matata.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*