Bewoners bouwen aan de Beegse Maasvallei

Wat:               Informeren en bespreken van de plannen voor de Beegse Maasvallei,

                        Recreatieve voorzieningen in het buitengebied rond Grevenbicht

Wanneer:     woensdag 4 maart om 19.30 uur

Waar:             t Podiumkerkje, Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.
Wie:               Stichting Beegse Maasvallei i.o.

De stichting Beegse Maasvallei i.o. is ontstaan uit het initiatief van het Podiumkerkje met jonge architecten en de werkgroep Nieuwe Grensmaasnatuur. Gezamenlijk hebben we gezocht naar recreatiemogelijkheden en voorzieningen in het gebied ten westen van de dijk tussen Obbicht en Illikhoven. 

Wij, een aantal inwoners van Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk, willen graag iets doen met de uitkomsten van de Expositie TINY, de Workshop Grensmaas van het Podiumkerkje met 3 jonge architecten en het rapport van de werkgroep Nieuwe Grensmaasnatuur.  Wij willen 5 ideeën realiseren voor en met de bewoners van Beeg.

Hiervoor richten we de “Stichting Beegse Maasvallei” op, zoeken samenwerking met het Consortium en vragen we subsidie aan bij gemeente, provincie en Europa.

Ook hebben wij verenigingen en organisaties bezocht die deskundigheid bezitten over flora en fauna, cultuur historie en landschap.

De bedoeling is dat wij samen met deze verenigingen, organisaties en geïnteresseerde bewoners blijven optrekken. Die worden dan ook van harte uitgenodigd voor de bespreekavond op 4 maart 2020.

Eind 2020 wordt de geluidswal in Grevenbicht afgegraven en is het gebied weer vrij toegankelijk. Ook het gebied rond Schipperskerk en ten westen en noorden vanaf de Kink is dan toegankelijk.

De toekomstig eigenaar en beheerder Natuurmonumenten zal het gebied inrichten met struinnatuur: een aaneengesloten natuurgebied van Borgharen tot Roosteren, beheerd door grote grazers.

Wij willen naast de struinnatuur ook kleinschalige voorzieningen zodat het gebied toegankelijker wordt en meer bewoners en recreanten van het gebied kunnen genieten. Het gaat over het gebied ten westen van de dijk tussen Obbicht en Illikhoven. Hiervoor zijn concrete projecten gezocht die voor 2023 in het gebied gerealiseerd kunnen worden.

We hebben het dan over wandelpaden rond de Elba, een uitkijkheuvel op de Elba, een natuurleerpad bij Schipperskerk,  een vogelobservatiehut met Tiny museum aan de Slapersdijk en een Keien-klimtoren bij de Kink. Ook hebben wij verenigingen en organisaties bezocht die deskundigheid bezitten over flora en fauna, cultuur historie en landschap. Wij hebben hen gevraagd om ons te adviseren en betrokken te blijven.

Om dit alles te kunnen realiseren hebben wij enthousiaste en deskundige vrijwilligers nodig.

Op de bijeenkomt gaan wij onze projecten en aanpak toelichten.

U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen, maar ook om aanvullend suggesties te doen.

Bent u echt gemotiveerd, vindt u het leuk  en wilt u iets bijdragen, dan kunt u zich opgeven als vrijwilliger voor een of meerdere projecten.

Om een idee te hebben hoeveel mensen er komen, kunt u zich via de mail aanmelden: info@podiumkerkje.nl


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*