Joep Houterman nieuwe bestuursvoorzitter Fontys

De Raad van Toezicht van Fontys Hogescholen heeft Joep Houterman (57) benoemd als voorzitter van het College van Bestuur. Joep Houterman neemt al sinds het vertrek van Nienke Meijer op 1 januari de voorzittersfunctie waar. De officiële aanstelling vindt plaats per 1 maart 2020.

Joep Houterman is sinds augustus 2018 lid van het College van Bestuur van Fontys. Voordat hij bij Fontys aan de slag ging, was hij onder meer vicevoorzitter van het College van Bestuur van Aeres, directeur/waarnemend bestuurder bij Nuffic, en manager/directeur bij de Stoas Groep. Joep Houterman vindt het bijzonder eervol en een mooie uitdaging om leiding te mogen geven aan Fontys. ‘Laten we wel zijn: Fontys is een prachtige, toonaangevende kennisinstelling met een centrale rol in Zuid-Nederland, waar ruim 4.500 collega’s iedere dag met veel passie en deskundigheid hun best doen om de talenten van 45.000 studenten verder te ontplooien. Maar: we kunnen onszelf op een aantal terreinen ook zeker nog verder verbeteren. Daar wil ik de komende jaren heel graag aan bijdragen.’  

De Raad van Toezicht van Fontys is zeer gelukkig met de aanstelling van Joep Houterman. ‘We hebben met Joep iemand in huis die er blijk van heeft gegeven over de juiste vaardigheden en eigenschappen te beschikken om zo’n complexe organisatie aan te sturen’, aldus RvT-voorzitter Marc Hendrikse. ‘Hij is een man met veel onderwijservaring, ligt goed in de organisatie én bij onze partners, en – heel belangrijk in de snel veranderende samenleving – hij is flexibel als het kan en standvastig als het moet. Joep is daarnaast een bestuurder van de lange adem. Kortom: een uitstekende voorzitter van Fontys.’

De aanstelling van Joep Houterman als voorzitter van het College van Bestuur betekent dat de zoektocht naar een derde bestuurslid voortgezet wordt. Momenteel vervult Tijs Breukink deze functie op interim-basis. Het is de uitdrukkelijke bedoeling dat deze vacature door een vrouwelijke bestuurder ingevuld gaat worden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*